Příprava salátu

16. 07. 2024  v 12:47 hodin 
Hlávkový salát je plný vitamínů a minerálů, je také zdrojem kyseliny listové. Saláty také obsahují vlákninu, její množství se liší v závislosti na odrůdě. My jsme se dnes rozhodli si sklidit salát z naší zahrádky, který si sami pěstujeme. Listy jsme otrhali, několikrát ve studené vodě oprali. Připravili jsme si sladkokyselý nálev z vody, cukru, octu a bylinkové soli. Zalili jsme moučkový cukr teplou vodou, aby se nám rozpustil. Pak jsme do nálevu přidali ocet a rozmíchali vidličkou. Přidali jsme bylinkovou sůl, černý pepř a zředili jsme nálev vychlazenou vodou. Promíchali jsme a nechali ještě chvilku vychladit. Poté jsme do nálevu vložili pečlivě umyté okapané listy salátu a venku na zahrádce jsme si na něm poté pochutnali. 
top