Při našich vycházkách míjíme mnoho stromů se zralými jablky. Jejich vůně nám vnukla myšlenku připravit a pochutnat si na jablečném štrůdlu. Pokud jde o moučníky či deserty s jablky, tak štrůdl u nás jednoznačně vede. Ať už se upeče jakékoliv množství "nohavic", vždy máme pocit, že jich nebylo dost.
Nějaká jablíčka jsme dostali od našich kamarádů z chráněného bydlení a zbytek surovin jsme si dokoupili. Jablíčka jsme nastrouhali na hrubším struhadle a nešetřili jsme si s nimi. Posypali jsme je skořicovým cukrem a ještě přidali i obyčejný cukr, protože máme štrůdl raději sladší. Po upečení jsme si jej nechali vychladnout a odpoledne si k němu připravili dobrou kávu. Lepší pochoutku než je poctivý jablečný štrůdl zatím neznáme.