Cuketa patří k našim oblíbeným prázdninovým plodům. TV tomto období často zaznívá otázka " Nechcete cuketu?" Je to velmi levná surovina, která dokáže skvěle zasytit i hladové jedlíky. Cukety rostou velmi rychle a mnoho zahrádkářů už ani neví, co s nimi. My jsme cuketu dostali a četli jsme několik receptů, které bychom si z této zeleniny mohli připravit a pochutnat si na ní. Zjistili jsme také, že cuketa pochází z Itálie, kde se jí říká zucca. U nás se jí také někde říká tykev.
Receptů, jak využít cuketu v kuchyni, je veliké množství. My jsme si vybrali pečení naslano se sýrem a salámem. Cuketu spolu se salámem a sýrem jsme nastrouhali na hrubém struhadle, přidali vejce a mouku, okořenili a upekli. Takto připravený pokrm z cukety je dobrý jak za tepla, tak za studena. My jsme si na něm pochutnali, až nám vychladl. Zhodnotili jsme recept jako výborný a pochválili jsme si naše kuchařské umění.